Forum muzyczne Clubworld.pl - witamy!
Obecny czas: 2012-02-08, 15:12
Zobacz aktywne tematy | Zobacz posty bez odpowiedzi

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 3
 [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Author Wiadomość
 Temat postu: Wywiad z TAITO
PostWysłany: 2009-06-01, 23:18 
Zasłużony
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radom
Postawił: 154 piw(a)
Otrzymał: 3324 piw(a)
Ze względu na to iż bardzo dużo dzieje się w temacie "Rozmowa z Taito" i dochodzi tam do wielu sprzeczek, zarzutów itp. postanowiłem zrobić konkretny wywiad, który w pewnym stopniu wyjaśni co nieco ;)

Jeden wywiad dla CW jest już za Tobą, teraz czas na zupełnie świeży…tym razem uderzymy w nieco inne tematy.

1.Na początek powiedz Nam co zmieniło się w Twoim życiu od czasu ostatniego wywiadu dla CW, czyli konkretniej od maja 2009?

hmmmmmmmmmm no może więcej zarabiam :D heh a tak poważnie myślę ze nic szczególnego przybyło troszkę booking'ow , nowe remixy które niedługo ujrzą światło dzienne a tak to po staremu hehe picie praca, praca picie = robotnicze życie hehe ;)

2.Słyszałem że na Viva TV niebawem pojawi się video clip do Twojego nowego utworu "Intoxicated".
Jak do tego doszło i jak wyglądała praca nad teledyskiem?

no mój to on nie jest Danny S jest oficjalnym autorem traka , ja jestem producentem , aranżerem jak zwal tak zwal , a na planie klipu nie bylem hehe grałem wtedy na południu polski ;)

3.Za sobą masz już wiele udanych remix’ów min. dla Stachurskiego, R.I.O a także Grzesia (C-Bool)
Jakie plany na najbliższy czas, możesz uchylić rąbka tajemnicy?

będą nowe remixy min dla R.I.O , G and G , Jan Wayne , Dj Gollum , Spencer and Hill uuuuuuuuuf dużo tego :) no i 2 single Jole Taxi i Rainbow z Dannym S

4.TAITO kojarzy się na pewno z mocno elektrycznymi dźwiękami, czy planujesz zaskoczyć słuchaczy jakimś innym wcieleniem?

będzie housowo :) remix dla Niemieckiego Boys bandu Part Six będzie tego dowodem ;)

5.Wiele osób u nas na forum ale także i z innego środowiska czepia się tego że jesteś pozerem, że przyjąłeś postawę gwiazdora, czy jest to prawda, jaki masz stosunek do tego typu oskarżeń?

odpowiem krotko jestem jaki jestem ) żeby poznać człowieka trzeba obcować z nim, a ze to co jest g**** nazywam g**** nie perfumeriom i jestem szczery do bólu innym przeszkadza to sorry gregory ;) a tak nawisem co to znaczy pozer ? heh

6.Spotkałem się z twierdzeniem że nie dajesz szacunku innym producentom, wywyższając tym samym swoją twórczość, jak możesz się odnieść do tego?

tak jak wyżej mowie to co myślę nikogo nie obrażając , jeżeli ktoś da mi demo ja to posłucham i jest ono cienkie to napisze mu stary cienizna masakryczna, a nie napisze wiesz fajne fajne. poszła "wazelinka" i każdy szczęśliwy, jeżeli coś mi się podoba mowie to otwarcie uważam to za rzecz normalna , nie kolesiuje się z nimi przez net zażarcie jak to ma miejsce wśród przysłowiowych mp :) mam paru przyjaciół producentów których znam osobiście i mogę na nich liczyć w każdej sytuacji

7.Czy odczuwasz zainteresowanie swoją osobą?

W monopolowym już mnie znają xD hehe

8.Interesuje mnie również to jak postępujesz z wieloma osobnikami którzy starają się zagadać do Ciebie za pomocą GG? Czy mają szansę dostać od Ciebie odpowiedź, czy jesteś skłonny udzielić rad piszącym do Ciebie nowicjuszom?

normalnie , jak z każdym tylko mowie od razu na wstępie dem nie oceniam i jeżeli to ktoś uszanuje to się żyje nam dobrze :D i dłuuugo :)

9.Jak ustosunkujesz się do plotki która głosi że odkąd Max F pomógł Ci w pewnym stopniu rozwinąć skrzydła Ty przestałeś się do niego zwracać jak należy i odstawiłeś go krótko mówiąc z kwitkiem? Jaki jest Twój stosunek z Adrianem, czy nadal wymieniacie się poglądami itp.?

nie skomentuje tego pytania ;)

10.Czy odczuwasz na sobie jakąś presję związaną z tym że zaczyna się wymagać od Ciebie nieco więcej jeśli chodzi o produkcje?

czuję tylko wymagania mojego wydawcy jeżeli on czegoś zacznie wymagać więcej , zacznę to robić

11.W jaki sposób określił byś swoja osobę?

jestem fajny xD tyle mogę powiedzieć tak "skromnie" heh

12.Jakie są Twoje mocne strony?

nie wiem nie zastanawiałem się nad tym moja mocna strona jest wątroba na pewno hehe to tak żartem

Zostawiając tematy które w pewnym stopniu rozwieją niedomówienia, jakie się pojawiły u nas na forum, kończąc powoli przejdę raz jeszcze do tej przyjemniejszej formy pytań.

13.Jakie niespodzianki TAITO szykuje na ten rok?

duuuuuuuuuuuzo nowe remixy , 2 single , a największa jest taka że opuszczam Was na 2 tygodnie, jadę na wakacje do Egiptu , wielu się ucieszy na ta wiadomość hah

14.Gdzie zamierzasz spędzić wakacje?

a widzisz już powiedziałem :hyhy:

15.Co chciałbyś powiedzieć na koniec tym wszystkim którzy nie byli do tej pory przekonani do Twoich umiejętności?

nie podoba się ? nie słuchaj :)

16.I na koniec poproszę Cię o jakieś hasło przewodnie, bądź złotą myśl dla wszystkich młodych producentów.

rzuć szkołę ! zostań TAITO heh

Dzięki bardzo za poświęcony czas!

Profil E-mail Postaw piwo 

Użytkownicy, którzy podziękowali za ten post:
Daveez, N-Myron, Nikt, Vinylside, YODA
 Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-01, 23:39 
Music Producer

Miejscowość: Suwałki
Postawił: 958 piw(a)
Otrzymał: 3234 piw(a)
Cytuj:
8.Interesuje mnie również to jak postępujesz z wieloma osobnikami którzy starają się zagadać do Ciebie za pomocą GG? Czy mają szansę dostać od Ciebie odpowiedź, czy jesteś skłonny udzielić rad piszącym do Ciebie nowicjuszom?

normalnie , jak z każdym tylko mowie od razu na wstępie dem nie oceniam i jeżeli to ktoś uszanuje to się żyje nam dobrze :D i dłuuugo :)

Dokladnie ;)

Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 02:45 
Klubowicz

Użytkownik zbanowany
Miejscowość: Gdańsk
Postawił: 471 piw(a)
Otrzymał: 1108 piw(a)
Uniki chopok robi jak tylko może , mentalność to on ma 12-latka... pewnie jeszcze chwali się znajomym ile to on piwek wypija apropos tej wątroby , żenua.

Profil Postaw piwo 

DjRaszu, KLAKIER
 Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 11:21 
Klubowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice - Sośnica
Postawił: 664 piw(a)
Otrzymał: 949 piw(a)
No po tym wywiadzie można się duzo dowiedzieć. Przekonamy się w najbliższym czasie, ile jest w tym prawdy. Co do jego "skromności": aż śmiać mi się chce przy niektórych tekstach :rotfl: . Nie ma to jak sie chwalic ile się "pije" i w jakim monopolowym go znają :rotfl: . Ale "jego cyrk, jego małpy"... Zobaczymy co będzie dalej;)

-> PIWKO ZA WSTAWKĘ <-

Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 14:22 
Sound Engineer
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
Postawił: 425 piw(a)
Otrzymał: 1689 piw(a)
Nieee, no to przed nami kolejne 15 stron gadania o jednym i tym samym, ja mam dość haha. Nie rozumiem totalnie co wy chcecie od tego gościa? Wszyscy o nim gadają kłócą się, plotkują wzbudza strasznie duże zainteresowanie nie mam pojęcia dlaczego. Ale szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to. Zastanówcie się o co tak właściwie w tym chodzi i czy jest sens po raz drugi kontynuować te farse? :zdegustowany:

Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 16:06 
Rezydent
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/Tychy/Międzyrzecze
Postawił: 349 piw(a)
Otrzymał: 718 piw(a)
Soft: FL Studio 9.5
Gatunki muzyczne: Electro/House, Fidget/House, Minimal/Techno, Dubstep
Ulubiony producent: nieważny wykonawca, ważne jest przesłanie utworu...
a ja dzisiaj takie coś znalazłem, może widzieliście to juz wczesniej :rotfl:

LINK1
hehe, jakby to napisać :) jaki dj, taki plakat :rotfl: hehe :wstyd:

LINK 2
a tu nasz Taitek się wtrąca w 2 stronie, byc może bardzo ciekawego tematu i co?
oczywiście temat zamknięty

Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 16:37 
Klubowicz

Miejscowość: Gomunice
Postawił: 628 piw(a)
Otrzymał: 2442 piw(a)
MikE LoW napisał(a):
LINK 2

I tu jest caaaaaaała obszerna prawda o waszym mistrzuniu ;) + ostatni post z którego miałem niezłą polewkę, jak i z połowy wcześniejszych :rotfl:

Cheers :*

KLAKIER
 Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 18:37 
Zasłużony
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nc
Postawił: 1026 piw(a)
Otrzymał: 1752 piw(a)
Soft: pegazus, komodora, FL Stusio
Gatunki muzyczne: wszelakie odmiany house;)
Ulubiony producent: phats & small, daft punk, cassius, rubix, raul rincon, axwell, jerry ropero, modjo, olav basoski
cos czuje ze znowu bedzie ze 20 stron :D :rotfl:

a gdzie jest cos napisane o wieklosci obrazka??? klakier

Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 18:47 
Sound Engineer
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
Postawił: 425 piw(a)
Otrzymał: 1689 piw(a)
Na razie jest jedna ale nabijajcie ostro, 20 musi być :wstyd:

Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 18:52 
Klubowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lower Silesia
Postawił: 301 piw(a)
Otrzymał: 293 piw(a)
Kto to jest Taito,ze aż tak o nim dyskutujecie? :P

Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 18:56 
Zasłużony
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nc
Postawił: 1026 piw(a)
Otrzymał: 1752 piw(a)
Soft: pegazus, komodora, FL Stusio
Gatunki muzyczne: wszelakie odmiany house;)
Ulubiony producent: phats & small, daft punk, cassius, rubix, raul rincon, axwell, jerry ropero, modjo, olav basoski
Cytuj:

zawsze jak sie robi ciekawie to temat sie zamyka :kwasny:

a gdzie jest cos napisane o wieklosci obrazka??? klakier

Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 19:33 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Postawił: 1031 piw(a)
Otrzymał: 1871 piw(a)
Gatunki muzyczne: Hands Up! & Dancecore.
Ulubiony producent: Mayth, Manox, Manian.
MikE LoW, Już pisałem w poprzednim wywiadzie o tym temacie na "forum dla klubowiczów". I w sumie dobrze, że zamknęli tamten temat. Wielki producent mógłby napisać jeszcze coś przez co jeszcze bardziej by się pogrążył...

Proponuję, żeby nasi admini też wykazali podobną inicjatywę i zamknęli raz na zawsze temat Taito...

Jeśli bardzo kochasz muzykę to może kiedyś ją zobaczysz ; ) - Łejw
Image
Image
Image
Image

Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 20:31 
Klubowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piła
Postawił: 332 piw(a)
Otrzymał: 1411 piw(a)
MikE LoW, Shekerz, najśmieszniejsze jest to, że jesteście DOKŁADNIE tacy sami jak on, co udowodniliście w tym temacie z polskim Infinity ;)

Słabiutki zespół, niezbyt im wychodzi z muzyką, ale robią to co kochają.
A Wy co? Wielki polew z nich macie. Czyli robicie to, co Taito: drwicie ze słabszych od siebie.

Różnica jest taka: on jest gwiazdeczka i drwi z internetowych MP.
Wy jesteście internetowymi MP i drwicie ze słabych, discopolowych zespołów.

Piszecie na Taita, że on jest wielka gwiazdeczka i się z Was śmieje.
I na prawdę nie potraficie dostrzec, że to samo może o Was powiedzieć grupa Elezis?
Oni czytając Wasze wypowiedzi czuliby dokładnie to samo, co Wy czytając wypowiedzi Pana Taito.

I żeby nie było: nikogo tutaj nie bronię. Po prostu jak to mówią "Dostrzeżesz belkę w oku bliźniego, a źdźbło w swoim przegapisz".

Anzelmo, Daveez, Mark-S, ZOOT
 Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 20:40 
Music Producer

Miejscowość: Suwałki
Postawił: 958 piw(a)
Otrzymał: 3234 piw(a)
Po 1. Mike Low - Link do konkurencyjnego forum WARN
po 2. Myron ma calkowita calkowita racje. Jedziecie go a tak naprawde praktycznie go nie znacie lub idziecie na opinii innych ludzi , ktorzy tez zle o nim mysla, poniewaz no spotkalo ich to co 70% czytajacych ten temat. Mi udalo sie nawiazac z nim bardzo dobry kontakt i do Kamila ,nic osobiscie nie mam,sadze ze on do mnie tez,bo wrogow w muzyce nie szukam i nie bede.

Peace :) temat zamknac bo bedzie to samo co w mojej rozmowie ;)

Temat postu:
PostWysłany: 2009-06-02, 20:45 
Klubowicz

Miejscowość: Gomunice
Postawił: 628 piw(a)
Otrzymał: 2442 piw(a)
Nie zgodzę się z tym, po prostu uważam, że nie powinno się tworzyć przeróbek takich utworów jak Infinity w stylu Disco Polo, bo z poważnego kawałka robi się remizowa potańcówka :P Po prostu Infinity NIE pasuje mi do oklepane dichopolowego wokalu.

I nie ciągnij tego, bo wiem że jesteś mózgowiec i mnie przegadasz, nie mam czasu teraz tego rozkminiać bo muszę zdać z fizyki :P
N-Myron napisał(a):
MikE LoW, Shekerz, najśmieszniejsze jest to, że jesteście DOKŁADNIE tacy sami jak on

Chyba ty ;) Jedno obśmianie polskiego Infinity nie czyni ze mnie TAITA (nie wiem czemu on to z dużych pisze, ano on w końcu ponad innymi), ten robi to na każdym kroku, wejdź sobie na wyżej wymienione linki, poczytaj trochę neta, bo widzę że nie jesteś w temacie.

Moje Taitowanie ma się jak 1/1000 a jego jak 1000/1000, łapiesz? xD

ZOOT napisał(a):
Mi udalo sie nawiazac z nim bardzo dobry kontakt i do Kamila ,nic osobiscie nie mam

Tak, to już wiemy Zoot, pisałeś to z 10 razy, szkoda tylko że innym 99.9% nie udało się dokonać tego co tobie ;)

KLAKIER
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 3
 [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]