1.Skąd w ogóle wziela się nazwa d-seven?:)
odp : Nazwa sie wziela od ulubionej liczby ktora jest 7
2.Od kiedy interesujesz się muzyką? Jaki utwór, lub dj (producent) zaraził Cię?;)
odp : muzyką interesuje sie od dziecka, gdy lezalem lubilem sobie ponucic w glowce jakies nutki. Kiedy mialem zlamana nogę, pewnego dnia znajomy podrzucil mi plytke na ktorej znajdowala sie demonstracyjna wersja programu REASON 3.
Postanowilem sprobowac sil w tym sekwencerze i wten sposob spedzalem moj wolny czas. Od 2008 roku zmieniłem soft na Ableton, na którym tworzę do dziś.
3.Jak wyglądały Twoje pierwsze kroki w produkcji? Czy tworzyłeś pod jakimiś innymi nazwami lub projektami?
odp : Kiedys tworzylem pod nazwa DJSEVEN lecz doszlem do wniosku ze duzo producentow jest pod tym pseudonimem dlatego zmienilem nick na bardziej unikalny.
4.Niewątpliwym sukcesem było wydanie remixu który trafił na album "Kombi Dance" - jak do tego doszło?
odp : Pewnego dnia dostalem meila od DJa Adamusa (Wet Fingers) czy moglbym wykonac remix na Album kombi.
Mialem kilka wokali do wyboru, nutke zrobilem i podeslalem Adamusowi. Po 2 dniach dostalem odpowiedz ze kawalek przechodzi
5.Na kim wzorujesz się we własnych produkcjach?
odp : Moim wzorem zawsze byl i bedzie DJ DLG
6.Ile średnio spędzasz dziennie czasu przy produkcjach?
odp : Kiedys stworzenie nutki zajmowalo mi nawet do 2 dni. A w dniu dzisiejszym jest to kwestia 2-3 godzin

.
7.czy ktoś pomógł Ci w osiągnięciu obecnego poziomu czy do wszystkiego dochodziłeś sam?
odp : Do obecnego poziomu doszedlem sam. Uczylem sie metoda "Prób i błędów"
8.Czym zajmujesz się na codzień?:)
odp : Bardzo lubie cos ugotowac. Ogladam Telewizje a jesli pogoda na to pozwoli to ide grac w pilke z kolegami
9.Żeby nasz wywiad nie był szablonowy to może wypowiedz się o sytuacji politycznej w kraju?:)
odp : W Polsce istnieje bardzo intensywne interesowanie sie sytacja polityczną, Polacy potrafią śmiać sie nawet ze swojego prezzydenta oraz premiera, lecz nie musimy zdawać sobie sprawe, że mówiąc źle o premierze i prezydencie osłabiamy naszą reputacje po za granicami naszego panstwa, wazne jest abysmy my polacy szanowali tego kogo wybralismy.
10.Jakie jest Twoje największe marzenie? (niekoniecznie związane z muzyką:)
odp : Znalesc sie na skladance MINISTRY OF SOUND oraz zagrac w tym klubie
11.Którego z producentów polskich/zagranicznych cenisz najbardziej, a na którym się wzorujesz?
odp : Z zagranicznych producentow najbardziej cenie Deadmau5, Steve Angello, DJ DLG oraz Klaas natomiast z polskich cenie Sander Stone'a , Roberto Bedrossa.
12.W którym klubie najczęścciej Cię można spotkać? (za konsoletą lub na parkiecie)
odp : jak narazie nie mam za duzo czasu zeby grac w klubach, szkola niestety na to mi nie pozwala caly czas trzeba sie uczyc

.
13.W którym z młodych producentów dostrzegasz największy potencjał? Digital Mode, Taito, Klimazz...
odp : jak dla mnie TAITO, tworzy bardzo ciekawe elektryczne nutki (taki polski Mondo hehe) beda z niego ludzie

.
14.A teraz dokończ zdania:
Nigdy nie... zadzieraj z fryzjerem ;D
Najbardziej lubie... coca - cole
Najbardziej nie lubie... nauki w szkole
Zawsze... tam gdzie ty
15.Jakie plany na przyszłość? Może otzrymałeś jakieś lukratywne propozycje?
odp : Jak narazie skupiam sie na wydaniu wlasnego krązka CD pt. PIANODANCE z przecudownym wokalem CARRIE oraz 3 moimi wersjami i remixami polskich producentow takich jak Danny Routh czy South Blast!. Plyta zostanie wydana przez nową wytwornie UNITED SOUNDS ktorej wlascicielem jest Sander Stone. Wiecej informacji na temat singla podam na forum juz niebawem
16.No i na koniec wywiadu może chcesz komus podziękować?
odp : Przedewszystkim chcialbym podziękowac Sander Stone'owi za to ze pomaga mi sie jakos wypromowac z muzyka progresywna na polskim rynku, Giorgio Sainz za granie moich nutek w klubach, Roberto Bedross i innym
Dziękuję za wywiad
Pozdrawiam