Ostatnimi czasy coraz czesciej poruszany jest temat wydawnia muzyki. Moze to i slusznie, bo kazdy z nas powoli rozwija swoj skill muzyczny, i szuka mozliwosci promocji. Chcialbym, aby kazdy z was, nieco bardziej doswiadczonych opisal swoje "przezycia" zwiazane z wydawaniem, kontaktami z wytworniami etc.
Głownie chodzi mi tutaj o to, by stworzyc taka mala liste wytworni pewnych, w ktorych to swobodnie mozna wydawac swoj stuff, a takze tych, ktorych raczej nalezy omijac z daleka.
Jezeli moderator nie usunie topicu to rowniez sam napisze co nieco ze swojego jakiegos tam doswiadczenia, gdyz byc moze uchroni to was przed jakimis przykrosciami, bledami, niedociagnieciami zwiazanymi z calym tym "procederem"
Ocean Drive Records -> zdecydowanie omijać, może i mój kawałek nie był jakiś tam specjalnie wybitny, ale 0 promocji w tym labelu, zbieraja byle jaką muze. Kiedys CODZIENNIE wydawali jakiś dupny kawałek, nie wiem jak jest teraz.
Temat postu: Re: Wydawnictwa (nie) godne polecenia
Wysłany: 2010-02-28, 21:59
Warto w mental madness . Nie warto w Active Sense Records tzn. Napisałem do Active że chcę zrobić remix dla nich odpisał , pokazałem swoje możliwości , a on dał mi remxi pack . Ja piszę kiedy będzie premiera i na kiedy mam zrobić a on 2 tydzień juz nie odpisuje ;/
Ocean Drive Records -> zdecydowanie omijać, może i mój kawałek nie był jakiś tam specjalnie wybitny, ale 0 promocji w tym labelu, zbieraja byle jaką muze. Kiedys CODZIENNIE wydawali jakiś dupny kawałek, nie wiem jak jest teraz.
2 tyg to wcale nie tak dlugo
_________________ [url].................[/url] Wszyscy leżymy w rynsztoku. Ale niektórzy z nas sięgają po gwiazdy.
Koles (Malkolm) odpisal mi po tym jak wyslalem mu demko ze super git itd i ze chce wydac.. no to ok odpisuje mu on wysyla umowe i potem na nastepny dzien pisze ze nic z tego nie bd.. wg koles jakis dziwny, potem juz nic nie odpisal chociaz pytalem sie go dlaczego.. zreszta nie tylko ja mialem takie problemy
_________________ "Aby do czegoś dojść musisz najpierw wyruszyć w drogę..."
Wysłany: 2010-03-01, 01:27
Jak myślisz co ja Tobie moge polecic? Warunki jakie dostajesz albo przyjmujesz albo nie. Pokazal sie na CW skan na temat labelów. Stek j****** bzdur. Artykuł na podstawie zlepek info z wikipedii. Jesli do tej pory nie wiesz gdzie podbijac, to albo nie jestes stylowo ukierunkowany, albo masz tylko radio. Bo ja jak raz na pol roku odpale vive to 100% klipow rozkminiam - skad oni sie wzieli?
Acuna Boyz - Czy jest w Polsce ktos, kto tworzy house, i nie wydal tam kawalka? Chyba nie... Polecam ten label "na poczatek". Wydaja praktycznie wszystko, nawet najwieksze g****, ale czasem trafiaja sie niezle perelki. Wysylajac tam masz pewnosc ze nikt nie bedzie ci sie wtracal w kawalek, utwor bedzie dostepny na wielu portalach i ogromnej liczbie skladanek. Label podobno jest wyplacalny (koledzy z ktorym rozmawialem dostali kase - Ja ani Andrzej nie, ale to pewnie on cos zawalil ). Promo raczej nie robia. To typowa masowka nastawiona na zysk, ale jezeli kogos interesuje playerek na MySpace, i szpan przed kolegami, to label jak najbardziej godny polecenia, ale jezeli chcesz cos wiecej - to juz srednio wyglada
Mam jeszcze kilka labeli do opisania, ale to pozniej Poprostu musze rozwiazac pewne nierozwiazane sprawy z niektorymi wydawnictwami.
Czy w blue trance records sie oplaca wydawac?Moze ktos tam juz wydał cos z Was?
Angielski przede wszystkim nie znając wydaję po pół roku singiel. Bardzo fajny właściciel da się z nim dogadać. Co prawda jakoś masowo nie ma promocji to świetne transiwa wychodzą. Te ich melodie mmm palce lizać.
Podobno istnieja, ale jak z nimi jest to kazdy wie ;P Jezeli chcesz tworzyc Dance/Komerche to w sumie jest ok, My Music, Camey, Hit'n'Hot, nie wiem jak z nimi wszystkimi, ale Camey podobno ostro leci w kulki. Co do undergroundu... Jest jakies SSR, ale to d*** nie label, bo ich na beatport nie ma. Emphase calkiem smakowicie wylgada, ale trzeba tworzyc naprawde niezly trance. Jest jeszcze kilka polskich wmiare ogarniajacych labeli, ale wiekszosc to amatorka pokroju "gotowy szablon na myspace, mail na gmailu, relek tylko na juno czy innym shicie"...
Wysłany: 2010-03-04, 20:05
Rejestracja: 2008-09-13, 11:06 Posty: 926 Miejscowość: HS Land Postawił: 450 piw(a) Otrzymał: 660 piw(a)
Soft: FL Studio 9.0.3
Gatunki muzyczne: Hardstyle & Symfonia
Ulubiony producent: Max Enforcer, Fusion Team and Italio HS
Wezcie chlopaki ... Jak mierzyć to mierzcie wysoko Olac polskie labele... kazdy jest zły imo ;p Moze to taki sentyment ale w prawdzie nic tu nie masz, dla mnie zerowa wartość ;P
Sorry za offtop
_________________ "Nie wierzysz w swoje możliwości ? To uwierz bo każdy jest wyjątkowym człowiekiem" "This is what I love, and can't stop lovin"
Zarejestrowani użytkownicy: Draillaordign, Google [Bot], Majestic-12 [Bot]
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum