Z jednej strony PRAGNĘ tej wtyczki a z drugiej nie chcę by stała się ogólnodostępna (warez). Bo wtedy każdy idiota będzie mógł robić "pro elo mada faka" kicki bez większego wysiłku... Pocieszam się tym ze już teraz robienie muzy z Vengeance jest proste a jednak nie wszyscy potrafią wykorzystać ich dobrodziejstwa właściwie
Temat postu: Re: Vengeance - MS & VPS-M (5 dniowe demo)
Wysłany: 2010-05-26, 18:51
Ja się tam nie boje konkurencji. Przykład nexus :
Dużo osób posiada jednak mało osób potrafi użyć tych naprawdę ciekawych presetów lub pobawić się oscylatorami wbudowanym modułem Arp czy zrobić cokolwiek ( z prostego layera powiedzmy z 3 leadów z nexa wychodzi lead hitmena ) ale dużo ludzi po prostu klika 1 z brzegu brzmienie jak leci i myśli że są pro ; ]
mało osób potrafi użyć tych naprawdę ciekawych presetów (...) prostu klika 1 z brzegu brzmienie jak leci i myśli że są pro
Jak to nie potrafi użyć? W ogromnej ilości nowych kawałków jakie teraz słyszymy jest chociażby jeden preset z Nexusa. Poza tym co tutaj jest do "potrafienia"? Kilka kliknięć i mamy profesjonalny dźwięk którego mało kto umie wykręcić. Podobnie będzie z Metrum, dwa ruchy myszką i każdy może bez większego wysiłku ani wiedzy zrobić bardzo dobry kick. I to mnie boli najbardziej. Byle gimnazjalista ściąga sobie Nexusa + Future House i robi kawałki z mega brzmieniami chociaż w rzeczywistości nie potrafiłby obsłużyć żadnej wtyczki.
Temat postu: Re: Vengeance - MS & VPS-M (5 dniowe demo)
Wysłany: 2010-05-28, 21:22
gratuluje poczucia "zaje^istosci" kawałka sądząc po brzmieniach (toż to tylko jedna ze składowych dobrych kawałków). byle gimnazjalista nie zrobi dobrego mixu czy mastera nie mówiąc już o dobrym aranżu czy kozak melodi/bassie
dla mnie to w nexusie jest kilkanaście tylko naprawdę godnych uwagi brzmień : ) reszta jest tylko średnia co nie znaczy że dobrze użyta może zabrzmieć źle. Jak cię boli to po prostu... się z z tym pogódź. nie masz innej opcji. Muzyka rozwija się w kierunku coraz mniejszego skomplikowania i nic na to nie poradzisz nie ma bata.
Poza tym wymień mi choć jednego gimnazjalistę z kozak kawałkami z nexusa : )
Takimi naprawdę Mięsistymi wałkami ;] Mark-S masz może USB Licencer ?
Zarejestrowani użytkownicy: Draillaordign, Google [Bot], Majestic-12 [Bot]
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum