ehh. to pora na mnie chyba bo od dłuższczego czasu śledzę ten temat..
Dawniej mialem z TAITO kontakt na gadu potem jakoś sie urwało to wszystko, i ostatnio się znowu spisaliśmy. Ja mogę dodać ze wywnioskowałem z rozmów z Nim, że jeżeli się rozmawia normalnie sie pożartuje itp. tak na luzie, to wychodzi na to że TAITO jest konkretnym człowiekiem, może trochę za bardzo zakręconym Jakoś bardzo dobrze mi się z nim rozmawia ;] a demek nie ocenia bo kulturalnie zapytałem czy by ocenił, dokladnie 99% produkcji, ale twardo powiedział że nie, rozumiem chłopa bo sam bym nie wyrobił tak, dzięki Bogu że tak nie mam i nie bede miał mam taką nadzieję...
Ja myślę że wszyscy by chcieli zeby TAITO był jak dawniej jeszcze jako A-LeeX , żęby uploadował presety na fora, dzielił się samplami itp.. i wtedy każdy był by zadwolony..
W Polsce jest o tyle tak źle że nikt nie może zrobic jakiej kolwiek kariery, bo zaraz dostaje pojazd itp..
Ludzie ogarnijcie się i weźcie do pracy..
Może ktoś sie wami zainteresuje i pomoże w promocji tak jak pomogli dla TAITO
Jakieś 5-6 lat temu było chyba najlepiej moim zdaniem, jak było tylko kilkudziesieciu producentow w Polsce którzy rozdawali karty w produkcji (nie chce wymieniac), owszem byli mlodzi producenci którzy zaczynali ale nie było aż tylu co jest teraz, na te chwile jest że tak powiem w ch*j 13-14 latków , którzy robią to by przyszpanować przed kolegami itp.
Owszem są i tacy których to wciąga i maja w jakims stopniu talent.
Ale taki ktory zechce przyszpanowac , wejdzie np na forum , sciagnie presety , sample , midi.. itp.
wrzuci gotowy preset, melodie przerobi po swojemu lub ulozy cos prymitywnego zlozy jakos i wysyla do wytworni jakiejs lipnej nie powiem jakiej i go wydaja i uwaza sie za gwiazde )
troche odbieglem od tematu ale lezalo mi to na sercu Sie opamietajcie... Czy nie moze być tak ze możemy być dumni z rodaka któremu kariera idzie do przodu szybkim tempem i staje się coraz bardziej znany??
Niezaleznie od charakteru tej osoby.. Kazdy jest jaki jest i nikt nie jest doskonaly.
Jak TAITO powiedział w swojej wypowiedzi dotyczącej kupowania kawałków
JA się zgodze z nim w zupełności, na zachodzie to normalne, u nas tez powinni to zrozumiec.. Założe się ze jakby któremuś tutaj na forum zlozyl ktos ofertę ze zrobienia dla niego np extendet mix kawałka za jakies powiedzimy 5-10tys zł to ta osoba by się zgodziłą, nie ukrywam sam bym się zgodził, bo co mi szkodzi poswiecic 4-5 dni na zrobienie kawałka , nie w swoim stylu , bez wielkiego wkladu siebie jak do swoich produkcji..
A jeżeli z przyjemnosci i pasji są jakieś korzyści to daje wiekszą motywacje..
Ja na przykład jeżeli zrobil bym taki oto kawałek , mialbym satysfakcje ze to zrobilem i ze nutka sie bardzo dobrze sprzedaje. nie wazne czy inny zbierał by za to nagrody itp..
Ja nie mam nic do TAITO i tyle odemnie, jest równy koles z talentem z pasja, z zapałem do pracy, i PAMIĘTAJCIE ZE JAK DOBRZE WAM PÓJDZIE TO KAŻDY MOŻE GADAĆ TAK NA WAS!! takiemu kto teraz dopie**ala dla TAITO życze zemu też tak kiedys dojechali )
Chociaż mam nadzieje ze w PL ta sytuacja z dojeżdzaniem sie zmieni ) Trzeba robic wszystko ku temu TYLE ODEMNIE )
Założe się ze jakby któremuś tutaj na forum zlozyl ktos ofertę ze zrobienia dla niego np extendet mix kawałka za jakies powiedzimy 5-10tys zł to ta osoba by się zgodziła...
Rejestracja: 2007-05-01, 10:48 Posty: 561 Miejscowość: Chełm/Lublin Postawił: 343 piw(a) Otrzymał: 961 piw(a)
Soft: Fl Studio
Gatunki muzyczne: Electro-House/Pop/House
Ulubiony producent: Dave Darell/Spencer & Hill/
Lakz, popieram Cie;) po czesci:) ja tam do niego nic niemam ,kiedys gadalo sie wiecej teraz wogole;) no takie zycie on tez ma swoje sprawy a co do kupna kawalkow;) uwierzcie mi kiedys bylem przeciwko teraz to jest normalne i szczerze niema nic w tym zlego
Wybił się, gwiazdozy bo ma do tego prawo, ciezko zapracował. a nawet jesli nei zapracował ciezko... to w taki sposob ze mu się udało. Jak dla mnie sensownie się wypowiadał. Jest swoj, to ze jest kimś już znanym, to nie znaczy ze nadal ma robić z sieie cipkę.
Jak ja to mowie. Jesli wiesz ze jestes PRO, to mowisz ze ejstes Pro. Jesli wiesz ze zrobiłęs hit, to MOWISZ ze zrobiłęs hit... A nie k**** zabawa w kotka i myszkę... AHH OHH ale ja wcale nie jestem dobry chłopaki! co z tego ze wydaje w Scantraxx'ie... Pierdolenie.
A co do kupowania kawałków. Jak bym miał kase:] i dobrcyh ludzi, to bym podrzucał materiały z pomysłami:) a produkcje zlecał Komu innemu... Poneiwaz to jest wygodniejsze.
Ktos mi wtedy powie ze ze mnie zaden artysta Owszem... ale ejsli wszyscy sławni w okoł kupuja tracki, lub zlecaja ich nagrywanie osobom trzecim, to ty Tez musisz tak robic, inaczej zostaniesz zdeptany. Muzyka juz awno nie jest sztuką:) To tylko biznes, ma sie sprzedać, nie wazne za jaką cenę
Jak ja to mowie. Jesli wiesz ze jestes PRO, to mowisz ze ejstes Pro. Jesli wiesz ze zrobiłęs hit, to MOWISZ ze zrobiłęs hit...
Nie czytałeś całego tematu Niech on se gada że zrobił taki a taki hit kur.wa! dobra ja też przyznaje że technicznie jego nuty są na wysokim poziomie , ale nie musi się z tym obnosić i wywyzszać swojej "za.ebistości" jakby był jakimś baronem naftowym tu chodzi o osobowość typa , a on ma osobowość dzieciaka... I Przyznam też że jako A-LeeX typ był znośny a własciwie całkiem normalny koleś. Zaznał troche "sławy" i mu totalnie odj.bało tak ze masakra normalnie jakby mu ktoś cegłą w łeb przyfandzolił...co zaowocowało nawet tym że Max wyłożył na niego lache bo nie mógł z nim wytrzymać. To jest typowe zachowanie (Mentalnego) Dziecka , tak jak bogate dzieci idą do zerówki i obnoszą się tym że dostają codziennie do szkoły batony i czekolady on robi dokładnie to samo... A Myślisz że gdyby MJ w wywiadach napie.alałby że jest za.ebistym królem popu i reszta może mu naskoczyć i obtoczyć płakało by po nim teraz tylu ludzi z branży? napewno nie. Niech on se robi te swoje HITY mnie to nie robi , ale robi mnie jego zachowanie , chłop nie dorósł.
Jak ja to mowie. Jesli wiesz ze jestes PRO, to mowisz ze ejstes Pro. Jesli wiesz ze zrobiłęs hit, to MOWISZ ze zrobiłęs hit... A nie k**** zabawa w kotka i myszkę... AHH OHH ale ja wcale nie jestem dobry chłopaki! co z tego ze wydaje w Scantraxx'ie... Pierdolenie.
Nie. Nie wiesz co to pokora. Jeżeli ktoś jest naprawdę pro, to jest skromny. To właśnie o tym decyduje profesjonalizmie. Możesz być najlepszy, ale nie wozisz się z tym, i tylko ktoś inny może powiedzieć o tobie ze jesteś zajebisty. Jeżeli za to jesteś dobry, i się z tym obnosisz dla mnie, i zapewne dla innych ludzi jesteś zwykłym zerem.
Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot], JamLemvense
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum