Temat postu: Re: Robert M przeciwko Ustawie Ministra Kultury
Wysłany: 2010-05-20, 20:57
Rejestracja: 2008-09-20, 15:52 Posty: 159 Miejscowość: Czarna Białostocka Postawił: 246 piw(a) Otrzymał: 431 piw(a)
Soft: Ableton Live
Gatunki muzyczne: Trance, House
W 100% popieram Roberta to co się u nas ostatnio wyrabia to ... Więc. Co do eurowizji to dlaczego właśnie np. "Dance Hall Track" nie mógł by wziąść udziału w konkursie ? Nie rozumiem. Napewno byśmy zaszli dalej jako Polska.
Wysłany: 2010-05-21, 10:36
Rejestracja: 2007-07-08, 17:04 Posty: 1044 Miejscowość: Szczucin Postawił: 1057 piw(a) Otrzymał: 1686 piw(a)
Soft: Fruity Loops Studio 9
Gatunki muzyczne: Trance Hands Up House
Ulubiony producent: Rob Mayth Dash Berlin Ferry Corsten Sean Tyas
po prostu minister kultury jest zwolennikiem Disco Polo no bo popatrzcie, dostajemy wokal po polsku i czy by to było elektro czy by to był trance a może nawet i niektórzy by zrobili z tego Hands Up to każdemu słuchaczowi będzie się wydawało że to DP... masakra, Robert M bardzo dobrze prawi mi się podoba jego postawa.
Dance Hall Track to hit na większą skalę niż nasze polskie "śpiewające" gwiazdeczki rodem z DP mogą sobie wyobrazić. I może dzięki temu w końcu coś byśmy osiągneli na Eurowizji... Polska dziwny kraj
A co on ma wiele do gadania? I tak go nikt nie posłucha Dance Hall Track jest ok, tylko ze moglby sie postarac by miec prawa do wokalu, a nie Nicco go robi jak chcesz, bo jak i DHT taki i Cant Slow Down zostalo dograne do innych kawalkow (Bastian Bates, Tom Mountain)
Nie zapominajmy że Rober M to nie tylko Dance Hall Track... To jeden z lepszych producentów house. Twórcy ustawy mówiąc "piosenki śpiewane po polsku" mają pewnie na myśli artystów takich jak Maryla Rodowicz itp. jednak gdyby taka ustawa przeszła to osoby pokroju np. Candy Girl (która śpiewa po polsku) były by wielce uradowane ($$$) faktem że ludzie słuchaliby ich pop g****.
Pop nie jest g****. To inna muzyka. g**** jest to, ze progresywny i utytułowany producent, zdobywający top beatport zaczyna robić podkłady dla pseudo hiphopowców, i tandetny house w klimatach Inny, by zaskarbić sobie miłość wśród dzieciaków uważający jego utwory za fajne techno.
A ja dalej zostanę przy swoim twierdząc że pseudo elektro Candy Girl jest g****. "Inną muzyką" możemy nazwać kawałki np. Feela czy Ewy Farny. A w kwestii Roberta M się z tobą zgadzam co już zresztą wyżej wspominałem.
Candy Girl to ścierwo. Gdyby nie to, ze jest (o ile mi wiadomo) dzierlatka Adamusa, i wozi dupe po "salonach" (co widzę jakiś reportaż z imprezy w Warszawie, to Candy w kadrze kreując się na polska... Gage?) nie byłaby taka sławna, bo wybitnego talentu ona niestety nie posiada.
Wysłany: 2010-05-22, 12:42
Rejestracja: 2008-08-17, 19:17 Posty: 934 Miejscowość: Kłodawa Postawił: 322 piw(a) Otrzymał: 259 piw(a)
Soft: FL8, Ableton 8,
Gatunki muzyczne: Funky, Soulful, Disco, Progressive House
Ulubiony producent: Hed Kandi,Grant Nelson, Junior Jack, Raul Rincon, Glenn Morrison, Deadmau5, Adam K & Soha
Nie podoba mi się dancehall track Jeszcze ten vocalista od Wet Fingersów Popieram Enricoo w 100% Robert M zaczyna robić g****.. To już nie te same kawałki co np. Paris, albo New Feeling
_________________ http://www.myspace.com/69Davepl
Jakieś pytania ?? Piszcie !! zawsze będe starał się odpisać ;)
Wysłany: 2010-05-23, 19:09
Rejestracja: 2008-01-27, 14:42 Posty: 2521 Miejscowość: Święta Katarzyna Postawił: 732 piw(a) Otrzymał: 1448 piw(a)
Gatunki muzyczne: Hardstyle/Hardcore/Dubstep
Ulubiony producent: Wszystko z TOP 100 na HS.com xD
Co do tego, że chcą więcej polskich tracków to ma racje ale spadłem z krzesła jak powiedział, że niezłym hitem jest wałek Chylińskiej... Ostro Pewnie maczał w tym paluchy dlatego tak mówi Kawał 2010 roku...
Przestańcie być tacy zazdrośni... Udało mu się z Dance Hall Track to zaraz się odzywa polska tradycyjna życzliwość "zawieszmy na nim psy" .. Nie bronię tutaj nikogo ale skoro jest to fajny kawałek to dlaczego miałby się też fajnie nie sprzedać? No nie oszukujmy się, ale w Polsce i wszedzie indziej rządzi muzyka komercyjna, a jak takowej nie robisz to się nie wybijesz poza beatport i tyle.. Co do Candy Girl i Adamusa, ta sama sytuacja.. Adamus sławny dzięki Wojewódzkiemu a Candy Girl dzięki Adamusowi. Koło się zamyka, a będą powstawać i powstają dalej takie koła. Nic na to nie poradzicie a żal.pl to każdy może pokazywać - "bo on ma, a ja nie mam"... Bądzcie bardziej samokrytyczni i niech nie przemawia przez Was zazdrość.
A na ustawę jeśli wejdzie w życie, ani Robert ani my nic nie poradzimy, w Polsce jest tak że polityka miesza się w te sprawy w które nie powinna...
Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot], Majestic-12 [Bot]
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum