Rejestracja: 2010-06-20, 14:39 Posty: 75 Miejscowość: Kraków Postawił: 16 piw(a) Otrzymał: 20 piw(a)
Soft: Fl Studio 9
Gatunki muzyczne: HANDS UP , HARDSTYLE
Ulubiony producent: ROB MAYTH
A wiec tak wchodze na forum codzienie i sledze tematy , widze ze ten konkurs na remix nie wypalil wiec wpadlem na taki o to Pomysl .
By zrobic konkurs ktory bedzie polegal na tym ze : zostanie stworzona paczka sampli (perka ,fxy , wybrany zostanie jeden Vst nieskomplikowany np 3xOsc ,plus jakis vox ) z tej oto paczki kazdy kto bierze udzial w konkursie tworzy kawalek ...co do czasu to kwestia dogadania...
Jezeli chodzi o klimat kawalka to moj pomysl jest taki by wybrac jeden gatunek a w kolejnych edycjach konkursu bedzie go wybierac osoba ktora wygrala poprzednia edycje ,, gatunki do wyboru przykladowo Electro-House , Trance , Hardstyle ,Hands Up , Hip Hop,,,,....
Zeby .wynik wyboru zwyciezcy byl sprawiedliwy proponuje ..po wybraniu terminu nadsylania pracy wysylac je na pw do adminow ... oni zas dzien czy dwa pozniej zrobia ... posta czy cos z lista niepodpisanych kawalkow ... po zrobieniu listy beda np dwa dni lub jeden by napisac posta na ktory kawalek glosujecie.....( glosowac powinny osoby biorace udzial w konkursie ) ....
Co do nagród tu moze byc problem bo niektorzy jak czytalem niektore posty chcieliby gwiazdke z nieba bo trzeba cos zrobic ale moj pomysl jest taki by stworzyc Ranking i umiescic go na stronie ...liczba glosow bedzie decydowac o miejscu w rankingu ..
Moze to dla wielu z forumowiczow zadna nagroda ale chodzi oto by pokazac swoje umiejetnosci i rozwijac je i o to by czerpac przyjemnosc z tworzenia muzyki zreszta ja chcialbym konkurowac z innymi bo to motywuje i poza tym wtedy wiesz moze nie doknca ale wiesz na jakim jestes poziomie w produkcji,, myslalem rowniez co do kwesti nagrod by po kilku edycjach z tych kilku gatunków zrobic nagrody w postaci jakiegos kontrolera midi czy cos tylko kwestia pieniedzy jest problemem,,,,,
Podsumuwujac moze dla wielu z was ten kokurs to tylko strata czasu ale Ja mysle ze to wspaniala okazja by pokazac tak naprawde co kto potrafi bo dobry producent jest wstanie z wszystkiego zrobic dobra nute......
P.S. Aha ninkt nikogo niebedzie zmuszal ani nawet prosil by bral udzial w konkusie jak ktos chce sie sprawdzic i wykazac to oznacza ze zna swoje umiejetnosci i che je ulepszyc...
Rejestracja: 2010-06-20, 14:39 Posty: 75 Miejscowość: Kraków Postawił: 16 piw(a) Otrzymał: 20 piw(a)
to nie musi byc 3x0sc moze byc inna wtyczka tylko zeby niebyla przekozaczona jak nexus czy sylenth tylko zeby samemu cos wykrecic i sie pomeczyc a nie kozak preseta wczytac
Hmmm. A może by tak zrobić konkurs na ONE PATTERN SONG ?? To jest wyzwanie jeszcze czegoś takiego nie widziałem:) Oszczędność na patternach i wgl na miejscu:)
Albo na Sety? Może tutaj mamy ndobrych MP i wgl ale może w nich drzemie zalążek Dj'a? Oczywiście Virtual DJ no chyba że ktoś pociśnie na czymś innym:)
Albo zrobić remix jakiejś smiesznej nutki. Mixee - Ala nie wali mu paly Tutaj jest dobry przykład:) Bez obrazy dla Mixee bo miał chłopak pomysł na to:) a tak to będzie odskocznia od poważnych nutek:) Muzyka trzeba się bawić
Rejestracja: 2008-10-31, 10:21 Posty: 437 Miejscowość: Śląsk/Tychy/Międzyrzecze Postawił: 349 piw(a) Otrzymał: 718 piw(a)
Soft: FL Studio 9.5
Gatunki muzyczne: Electro/House, Fidget/House, Minimal/Techno, Dubstep
Ulubiony producent: nieważny wykonawca, ważne jest przesłanie utworu...
hah chyba z tego co kojarzę to kiedyś feldiiiiiiiiii robił całe nutki na 1 patternie mnie by chyba poje*ało
_________________ jeżeli kochasz, czas znajdziesz zawsze, nie mając nawet ani jednej chwili Doda antytalent, Mandaryna antytalent, g**** w tym kraju sprzedaje się wspaniale...
Jak najbardziej udaj danego producenta i będzie głosowanie spośród 10 producentów z wyższej półki trzeba zrobić 1 minutowe demko w jego stylu twórczości:) Kto będzie najbardziej autentyczny daje proja za nagrodę:D To się odrazu przyda wszystkim:)
Poza tym nie patrzmy we wszystkim w czarnych barwach jak wasze rangi Sound Engineer:) Jeżeli nie da się czegoś zrobić przyjdzie ktoś kto o tym nie wie i to zrobi - to chyba dosyć znany cytat z filmu więc nie bądźmy tymi co wiedzą tylko tymi co niewiedzą w tym przypadku:)
jaki jest sens podrabiania producentow ..robienie nuty w ich stylu nierozumiem w muzyce chodzi oto by stworzyc cos inne go jedynego w swoim rodzaju , NIEPOWTARZALNEGO stworzyc SWOJ WLASNY STYL moze projekt sie przyda ale tylko tym ktorzy dopiero zaczynaja przygode z muzyka niemajac zielonego pojecia o produkcji.... i w czym im to niby pomoze ja napewno nie sciagne takiego projektu bo mi to wogule nie jest potrzebne kopiowanie innych to dla mnie wielkie hamstwo i brak szacunku dla osoby ktora to wymyslila wrecz KRADZIEŻ ...
Arturo Grzywa napisał(a):
Z głosowaniem tych którzy brali by udział pomysł niezadobry...
Pozatym admini , czekać na naszych adminów aż coś zrobią to tak jak czekać na manne z nieba.
co do glosowania moze ci sie ten pomysl niepodobac ale czemu mialyby oceniac mnie osoby ktorych nie mozna ocenic zreszta to kwestia dogadania,,,,,, a jezeli chodzi o adminow to skoro jest taka sytuacja ze trzeba czekac to jesli mozna to sam moge wszystko zorganizowac ,, opracuje regulamin itd tylko kwestia czy admini sie zgodza i ile osob chcialoby brac udzial w takim konkursie i pokazac na co go stac tak naprawde.... rola administracji byla by taka ze musieli by stworzyc tylko ten ranking i tyle reszta moge zajac sie sam
No nad tym trzeba dogłębnie pomyśleć bo jednak dostać się można i wygrać także. Mamy wielu zdolnych Producentów którzy z tego typu nutek a nawet gorszych robili cuda:)
Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot], Majestic-12 [Bot]
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum