Rejestracja: 2007-04-26, 18:33 Posty: 2012 Postawił: 204 piw(a) Otrzymał: 1275 piw(a)
Ulubiony producent: DJs From Mars
Tak jak już pisałem w newsie - forum znów działa! Mamy teraz na phpBB3 wersji 3.0.6. Oczywiście, nie jest jeszcze wszystko wgrane, ale to drobne modyfikacje, które nie przeszkadzają w działaniu forum. A więc mamy: - News mod (newsy na stronie głównej) - Ajax shoutobx (shoutbox + czat w jednym, nie trzeba odświeżać, aby czytać nowe wiadomości) - Thanks mod (coś jak piwa)
Pozatym stara skórka została dostosowana do nowego skryptu forum Zmianie uległa także szerokość forum, dzięki czemu, przeglądanie forum jest bardziej komfortowe
Oczywiście nie ma wielu modyfikacji, które były w poprzedniej wersji. Ale bez większości można się obyć, lub poszukać czegoś podobnego.
Chciałbym, abyście pisali w tym temacie, co Wam się podoba, a co nie, co chcielibyście zmienić, poprawić itp.
Chciałem także podziękować Anzelmowi, N-Myronowi i Ristoffowi, którzy pomagali przy zmianach na forum.
Pierwszy!!1jeden :P:P dobra robota jak dla mnie wszystko ok, może jeszcze w przyszłości jakiś nowy skin.... ale jak na razie najważniejsze rzeczy (czyli NOWY, ULTRASZYBKI, ULTRAWYDAJNY engine forum) zostały zrobione.
_________________ z powodu studiów moja obecność na forum jest tymczasowo ograniczona
No przydało by się dać nową grafe wkońcu... Nie żebym nie lubił tego "japan green'a" (często sie czepiam tego koloru :P) ale po czasie przynajmniej dla mnie ten kolor jest męczący w ch.y. Czarno Czerwone forum było by jak dla mnie w pyte lepsze ale to tylko moja propozycja nie ? :P A na grafe (logo i takie tam , nieznam sie) dać jakieś motywy klubowe a nie świąteczne (bez kitu choinka xD)
Rejestracja: 2008-10-31, 10:21 Posty: 437 Miejscowość: Śląsk/Tychy/Międzyrzecze Postawił: 349 piw(a) Otrzymał: 718 piw(a)
Soft: FL Studio 9.5
Gatunki muzyczne: Electro/House, Fidget/House, Minimal/Techno, Dubstep
Ulubiony producent: nieważny wykonawca, ważne jest przesłanie utworu...
gratuluję wam pomysłu na zmianę skryptu forum, nigdzie chyba jeszcze nie spotkałem się z takim amatorstwem :/ Takie zmiany robi sie w "locie" bez wyłączania forum, ewentualnie mozna wyłączyć na 3-5 minut, aby skopiować bazę danych :( a to co tutaj zrobiliście to całkowita porażka, syf, żenada, katastrofa, tragedia itd... Jak można wyłączyc forum na ponad tydzień? bo ja nie widziałem takiego powodu :/ i wielka mi zmiana z o ile pamiętam z przemo na 3 PHPBB, co ma tylko sens w zmniejszeniu obciążenia serwera i szybkości działania skryptu, ale czy warte to było kosztem tej całej pracy, która notabene i tak była wykonana od niechcenia :/
I nie orzumiem po co otwierać to forum, jak nadal nie macie mnóstwa rzeczy zrobionych? klikam sobie środkowym na jakiś dział i co pewien czas wywala błąd:
General Error SQL ERROR [ mysqli ]
Too many connections [1040]
An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
a tak wg to może włączylibyście BB code i usmieszki :/ bo to żenada totalna o piwach już nie wspominając...
Ogółem mi brakuje czegoś takiego jak z poprzedniej wersji jak nieprzeczytane posty (69) bo w tej wersji inaczej jakoś te nieprzeczytane posty są rozplanowywane :/
Rejestracja: 2007-04-26, 18:33 Posty: 2012 Postawił: 204 piw(a) Otrzymał: 1275 piw(a)
Cytuj:
Ogółem mi brakuje czegoś takiego jak z poprzedniej wersji jak nieprzeczytane posty (69) bo w tej wersji inaczej jakoś te nieprzeczytane posty są rozplanowywane
Teraz Zobacz nieprzeczytane posty = Zobacz posty od ostatniej wizyty - z poprzedniego forum. W Zobacz posty od ostatniej wizyty masz wszystkie posty, które napisano od Twojego ostatniego logowania (czy coś takiego), a w Zobacz nieprzeczytane posty masz wszystkie nieprzeczytane posty, które możesz oznaczyć jako przeczytane po kliknięciu Oznacz fora jako przeczytane.
Cytuj:
gratuluję wam pomysłu na zmianę skryptu forum, nigdzie chyba jeszcze nie spotkałem się z takim amatorstwem Takie zmiany robi sie w "locie" bez wyłączania forum, ewentualnie mozna wyłączyć na 3-5 minut, aby skopiować bazę danych
Buhahaha masz jakiekolwiek pojęcie o konwersji bazy danych z phpBB2 na 3? Chyba żadnego...
Cytuj:
a tak wg to może włączylibyście BB code i usmieszki bo to żenada totalna
MikE LoW napisał(a):
tak? to wytłumacz mi po co było wyłączane poprzednie forum? jak jeszcze nie mieliście nic zrobione na skrypcie PHPBB 3
Stare forum nie mogło być uruchomione, w tym czasie jak było robione nowe, bo co by się stało z napisanymi w tym czasie postami? Baza danych była konwertowana tylko raz bo to było bardzo czasochłonne.
Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot], guivadightaum
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum