Jak dla mnie niektóre jego teledyski przebijały gwiezdne wojny ... Był człowiekiem o dobrym sercu. W Polsce chciał zbudować wesołe miasteczko, lecz obawiali sie, że wykupi całą Polske
Rejestracja: 2008-01-27, 14:42 Posty: 2521 Miejscowość: Święta Katarzyna Postawił: 732 piw(a) Otrzymał: 1448 piw(a)
Gatunki muzyczne: Hardstyle/Hardcore/Dubstep
Ulubiony producent: Wszystko z TOP 100 na HS.com xD
No niby miał dobre serce, ale zrobił przypał z pedofilią za co ma u mnie ogromny minus...
No niby miał dobre serce, ale zrobił przypał z pedofilią za co ma u mnie ogromny minus...
skąd u Ciebie taka pewność że dopuścił się tak okropnych czynów?? wierzysz w to co mówią media lecz nie bierzesz pod uwagę tego że często kłamią bądź naginają prawdę, zachęcam do obejrzenia filmu dokumentalnego na temat Jacksona, tam wiele można się o nim dowiedzieć...mówi bardzo szczegółowo o swoim dzieciństwie i o tym jak ludzie nie słusznie go obwiniali. Tak naprawdę to był bardzo wstydliwy facet, co z resztą widać na tym filmie po sposobie w jaki się wypowiada i po jego ruchach. To że kochał dzieci bardziej niż inni i zapraszał ich do domu nie znaczy że był się pedofilem, a łóżko nie służy tylko do jednego! Michael mówił że czytał im tylko książki i ja w taką wersję wierzę! Jeśli rzeczywiście jedno z dzieci padło ofiarą molestowania to rodzicie takiego dziecka nie wymuszaliby na Jacksonie 20 mln dolców tylko za wszelką cenę chcieliby wsadzić go za kratki, a im zależało tylko na kasie Jeśli dziecko padłoby ofiarą pedofila to chciałbyś aby został on skazany za swoje czyny czy "sprzedałbyś" mu dziecko za 20 mln dolarów??
Arturo Grzywa, skoro ciekawia Cie liczby To ogladnij sobie film "Zapowiedz" ,ktory byl pol roku temu w kinach o koncu Swiata .... nie sadze zeby te liczby byly czyms waznym ... a liczba 13 nie musi wcale byc taka zła
Createx, Myslalem podobnie o nim jesli chodzi o "zmiane koloru skory" ,teraz juz wiem ze tego nie zrobil ... wierzylem informacja ,ktore doszly doemnie od g*wno wiedzacych osob ... ostatnio troche bardziej zagescilem sie w jego temat i stwierdzam ,ze Był o wiele bardziej ambitny odemnie ,Ciebie i calego tego forum razem wziete ... No ale w tym przypadku dopiero poznajemy czlowieka ,gdy juz go nie ma
Użytkownicy, którzy podziękowali za ten post: N-Myron, Sonic
Createx
Temat postu:
Wysłany: 2009-07-10, 14:50
Rejestracja: 2008-01-27, 14:42 Posty: 2521 Miejscowość: Święta Katarzyna Postawił: 732 piw(a) Otrzymał: 1448 piw(a)
Cytuj:
skąd u Ciebie taka pewność że dopuścił się tak okropnych czynów?? wierzysz w to co mówią media lecz nie bierzesz pod uwagę tego że często kłamią bądź naginają prawdę
No ja wiem Ale skąd mam wiedzieć jak nie od mediów? I skąd mam wiedzieć, że kłamią? Napisałem tylko to, co wiedziałem i zapamiętałem
Cytuj:
a liczba 13 nie musi wcale byc taka zła
Ja byłem 13 na liście w konkursie recytatorskim i zająłem 2 miejsce Czyli nie jest zła
Cytuj:
No ale w tym przypadku dopiero poznajemy czlowieka ,gdy juz go nie ma
Takie życie. Zawsze tak było i zawsze tak będzie...
To wszystko sa jakies brednie zabobony... siadl sobie jakis waleczny eustachiasz na murku kupil sobie napoj energetyczny bepower z biedronki nawymyslal jakies historyjki i tak sie przyjelo... Im bardziej w to sie w to wierzy, tym sie to spelnia
Cytuj:
MJ nie zmienił sobie koloru skóry, tylko chorował na vitiligo (bielactwo nabyte). Więcej pisałem o tym TUTAJ
Bullszit... Nie miał żadnej choroby ani bielactwa nabytego... Dziwne, że od początku swojego dzieciństwa nie chciał być czarny... Dziwne, że zrobił sobie operacje na pomniejszenie nosa i ust... I sam rozpowiadał, że miał jakąś chorobę a to nieprawda...
Nie mam TVN24 Ale stary, on chciał sobie wybielić skórę od urodzenia, a gada, że miał chorobę bo się tego wstydzi
Dzieki niemu spadł bardzo duży poziom rasizmu. Pojednał m.in. afroamerykanów i białych a więc boys:
Czy Michael Jackson wybielił sobie skórę?
Odpowiedź brzmi NIE! Większość ludzi utożsamia z Michaelem Jacksonem człowieka z rozpadającą się twarzą po niezliczonej ilości operacji plastycznych. Prawda jest zupełnie inna i niestety wcale nie optymistyczna.
Otóż sam Michael przyznaje się do dwóch operacji nosa, które miały usunąć wszelkie podobieństwo do nosa ojca. Wszelkie inne objawy złego wyglądu są skutkiem choroby, na jaką cierpi. Choroba ta jest także powodem zmiany koloru jego skóry. Operacja wybielania skóry nie jest nawet dzisiaj możliwa z medycznego punktu widzenia. Choroba na którą cierpi Michael Jackson nazywa się Vitiligo (znane też pod nazwą albinizm i bielactwo, jednak te nazwy nie są do końca precyzyjne).
Co to jest Vitiligo?
Bielactwo nabyte (vitiligo) jest chorobą polegającą na odbarwieniu skóry w wyniku uszkodzenia melanocytów skóry. Odbarwiona skóra charakteryzuje się upośledzeniem wielu funkcji oraz uszkodzeniem niektórych nerwów autonomicznych. W obrazie mikroskopowym skóry nie widujemy melanocytów. Dotyka ona ludzi wszystkich ras. U białych praktycznie ciemne plamy staja się widoczne dopiero gdy zdrowe miejsca opalą się na słońcu, natomiast u czarnych stanowią przykre zeszpecenie. Pomimo plam cierpiący na tę chorobę są całkowicie zdrowi. Jednak pozbawiona ochrony skóra narażona jest na szkodliwe działanie promieni ultrafioletowych co może prowadzić do raka skóry. Dlatego też chorym zaleca się unikanie słońca i używanie kremów ochronnych. Jednak według badań ryzyko zachorowania na raka skóry nie jest u nich większe niż u innych.
Co powoduje Vitiligo?
Nie znany jest dokładny mechanizm powstawania plam bielaczych. Teorie dotyczące przyczyny bielactwa koncentrowały się na trzech różnych mechanizmach: autoimmunologicznym, autocytotoksycznym i związanym z układem nerwowym. Czasami przyczyną powstawania vitiligo jest obciążenie dziedziczne.
Objawy i przebieg.
Wykwitem pierwotnym jest odbarwiona plama różnej wielkości i kształtu dobrze odgraniczona od otoczenia, z widocznym na obwodzie pasem przebarwienia. W obrębie plam bielaczych włosy często są również pozbawione barwnika (siwe). W otoczeniu niektórych mieszków włosowych widoczny jest jednak utrzymujacy się barwnik. W przypadku ustępowania zmian, repigmentacja (ponowne pojawianie się melanocytów w skórze) rozpoczyna się właśnie od tych miejsc. Odbarwienia najczęściej dotyczą skóry twarzy grzbietów rąk i zgięć stawowych, mogą jednak pojawiać się na całym ciele. Choroba ma przebieg wieloletni i nieleczona zwykle postępuje. Dość często jednak obserwuje się przypadki nie postępującego ograniczonego bielactwa, a nawet przypadki samoistnego ustępowania choroby po różnym czasie jej trwania.
Leczenie.
Leczenie jest bardzo trudne, długotrwałe i nie zawsze daje satysfakcjonujące efekty. Bardzo ważne jest przekazanie pacjentowi informacji na temat choroby zaraz po jej rozpoznaniu. Musi on wiedzieć, że ma ona przebieg łagodny - nie prowadzi do trwałego uszczerbu zadrowia i nie doprowadza do śmierci. Ważne jest także regularne używanie kremów z filtrami przeciwsłonecznymi w celu uniknięcia poparzeń w miejscach odbarwionych.
Sam Michael przyznał się do choroby po raz pierwszy na słynnym wywiadzie z 1993 roku z Ophrą Winfrey. Mówił, że musi stosować gruby makijaż, aby wyrównać przebarwienia na skórze. Wiadomo, że Michael od dawna stosuje makijaż. Na wielu zdjęciach jeszcze z czasów "Thrillera" widać grubo nałożone warstwy pudru. Wtedy właśnie, po wydaniu "Thrillera" nastąpiły gwałtowne zmiany na skórze Michaela i objawiła się jego choroba. Okładka "Bad" nie wyglądała już tak samo. Wyglądał na niej już jak człowiek rasy białej. W tym czasie publikowano wiele zdjęć Michaela z maską na twarzy i nawet na wózku inwalidzkim. Medycyna do dzisiaj nie zna skutecznego leku na Vitiligo. Jest to choroba nieznanego pochodzenia. Jest nieuleczalna. Stosuje się pewne środki, które jednak nie przywracają dawnego koloru skóry. Sterydy mogą pobudzić pigmentację ale powodują, że skóra staje się cieńsza. Stąd możliwe zmiany skórne na jego twarzy. Chorzy na vitiligo mają żal do lekarzy i podejścia medycyny do problematyki tego schorzenia. Medycyna bowiem uważa, że leczenie tej choroby jest pozbawione sensu, gdyż stanowi ona jedynie problem estetyczny i nie zagraża życiu pacjenta. Nie zwraca się jednak uwagi na aspekt psychologiczny bielactwa, ponieważ chorzy często są załamani psychicznie, czują się inni i spotykają się z nietolerancją ze strony społeczeństwa.
Mimo tego wszystkiego Michael wciąż próbuje działać, jest sprawny fizycznie i walczy z chorobą. Ludzie, którzy oskarżają Michaela o wybielenie skóry i operacje plastyczne, są po prostu niedoinformowani. Wynika to z ogromu tego skomplikowanego problemu, a także ze zbyt małej wiedzy medycyny na temat tej choroby. Wszyscy wierni fani z całego świata powinni wspierać Króla Popu i życzyć mu jak najlepszego zdrowia.
Użytkownicy, którzy podziękowali za ten post: Nikt
Createx
Temat postu:
Wysłany: 2009-07-14, 10:42
Sam wierzysz w to co bredzą media, przecież to oni powiedzieli, że Michael miał jakąś chorobę... A to nie jest prawdą bo Majkel sam chciał mieć od dzieciństwa białą skórę...
Hah, to ja już głupi jestem... Pooglądałem trochę zdjęć i miał tam jakieś białe plamy... Może i miał tą chorobę, ja już głupi jestem...
Ale bez przesady. I tak jak dla mnie zrobił sobie za dużo operacji... Gdyby miał tą białą skórę to dobra, ale on miał miliony operacji...
Ale bez przesady. I tak jak dla mnie zrobił sobie za dużo operacji... Gdyby miał tą białą skórę to dobra, ale on miał miliony operacji...
Ehhh... można tygodniami wałkować ten temat, a i tak nic z tego nie wynika. Piszę to po raz n-ty: czarni nie różnią się od białych jedynie kolorem skóry, ale i rysami twarzy. Chyba każdy, kto wygląda TAK chciałby sobie zrobić operacje plastyczne. (nie)Szczęście MJ-a polegało na tym, że mógł sobie na nie pozwolić.
Sonic napisał(a):
Mimo tego wszystkiego Michael wciąż próbuje działać, jest sprawny fizycznie i walczy z chorobą. Ludzie, którzy oskarżają Michaela o wybielenie skóry i operacje plastyczne, są po prostu niedoinformowani. Wynika to z ogromu tego skomplikowanego problemu, a także ze zbyt małej wiedzy medycyny na temat tej choroby. Wszyscy wierni fani z całego świata powinni wspierać Króla Popu i życzyć mu jak najlepszego zdrowia.
Albo skopiowałeś nieaktualny tekst bez zaznaczenia, że jest to cytat, albo nie jesteś na bieżąco z wydarzeniami z ostatnich tygodni
Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot], Paolo Avanti
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum