Witam! Mamy 14 czerwiec więc najwyższa pora ogłosić wyniki naszego konkursu Więc bez zbędnej gadaniny przechodzę do rzeczy:
I miejsce - Waveboy
Co do tego nie mieliśmy żadnych wątpliwości.... zdecydowanie najciekawszy ze wszystkich nadesłanych utworów. Ciekawie pocięty sampel z melodią, dobre przejścia, a główny motyw miecie
II miejsce - Externalblare
Ciekawa aranżacja, dobre przejścia, dobry master.... wszystko brzmi czysto III miejsce - James Shereex
Dobrze dobrane sample, oryginalny pomysł, ładne przejścia. Ogolnie pomysłowy kawałek i przypadł nam do gustu Wyróżnienie - Electromasterz
Jeżeli chodzi o 3cie miejsce to mieliśmy mały dylemat: w grę wchodził jeszcze Electromasterz, jednak ostatecznie większą ilość głosów adminów i moderatorów otrzymał remix James'a Shareex'a No, ale w związku z tym, że wybór był naprawdę ciężki postanowiłem, że dodatkowo Electromasterz otrzyma konto na portalu Torrenty.org jako nagrodę pocieszenia
Co do pozostałych uczestników: Wasze prace również były bardzo ciekawe, no ale ktoś musiał wygrać... a wybór był naprawdę ciężki
Więc nie poddawajcie sie i czekajcie na kolejny konkurs
PS Byłbym zapomniał o nagrodach: o szczegółach zwycięzcy zosatną poinformowani na PW
PzDr.
edit
Zachęcam do zaglądnięcia do ClubWorld'owego FTP'a gdzie również możecie poczytać o naszym konkursie oraz odsłuchać zwycięskie utwory.
Na przygotowanie tego Format poświęcił cały SOBOTNI wieczór, więc należą mu się podziękowania
Ostatnio edytowany przez N-Myron 2008-06-15, 00:11, edytowano w sumie 4 razy
leje na takie konkursy... ;/ tyle się człowiek menczył żeby potem wygrała jakaś nutka co nawet master kuleje a na podium był nutki co przejsc wogóle "ni widu nie słychu"
i niby po co była ankieta użytkowników?
a do remixa waveboya. niby jak ciekawie pocioł sample? melo głowne z stopniowym zanikaniem? monotonne to i nic sie nie dzieje a wszyscy się podniecają...
to forum faworyzuje electro(lipne) czy co? się pytam WTF?? o.0
Tylko mam prośbę. Jak będziecie ogłaszać następny konkurs zróbcie jakiś poważniejszy.
A i mam pomysł na konkurs następny (to tylko propozycja, nie nalegam):
- Zrobić hymn Clubworld.pl
Nagrać jakieś wokale krótkie lub co tam takiego na podobe i puścić wodze wyobraźni naszych użytkowników by działali.
a do remixa waveboya. niby jak ciekawie pocioł sample? melo głowne z stopniowym zanikaniem? monotonne to i nic sie nie dzieje a wszyscy się podniecają... to forum faworyzuje electro(lipne) czy co? się pytam WTF?? o.0
Juz nie placz, bo zazdrosc przez ciebie przemawia... Zachowuj sie chociaz troche pro... Nie poddawaj sie i cwicz... Konkurs ma do siebie to, ze nie zawsze musi byc obiektywny... Ja tam nie moge sie wypowiadac, bo dawno temu sluchalem te utworki, i wedlug mnie i tak lipa z nimi wszystkimi, no ale... Nie bijcie, takie jest moje zdanie i nie chcialem nikogo obrazic
Adam_van_Bass napisał(a):
Tylko mam prośbę. Jak będziecie ogłaszać następny konkurs zróbcie jakiś poważniejszy.
Good idea... Sam bym wzial udzial w jakims konkursie, ale zeby reksia remixowac... No nie zabardzo
Ehhh.... skąd ja to wiedziałem, że się teraz zaczną kłótnie Dobrze, że póki co tylko jedna osoba nie może się pogodzić, że byli lepsi (odpukać)
Faq napisał(a):
leje na takie konkursy... ;/
a czy udział był przymusowy???
Faq napisał(a):
tyle się człowiek menczył żeby potem wygrała jakaś nutka co nawet master kuleje a na podium był nutki co przejsc wogóle "ni widu nie słychu"
Twój kawałek też idealny nie był.... po prostu remixy tamtych Panów bardziej nam przypadły do gustu
Faq napisał(a):
to forum faworyzuje electro(lipne) czy co? się pytam WTF?? o.0
najwidoczniej hands up'y już się przejadły.... z resztą czemu się dziwić? W kółko jeden bass w jednym rytmie, który sobie leci między kick'em.
Faq napisał(a):
i niby po co była ankieta użytkowników?
O tym, że głosy ludzi nie będą brane pod uwagę pisałem w informacjach o konkursie.
A czemu tak jest? Już piszę wyjaśnienie: gdyby od głosów ludzi zależało zwycięstwo to wygrał by ten, któremu udało sie namówić na gg największą liczbę osób do zagłosowania na siebie.
LUDZIE: zrozumcie, że konkursy mają to do siebie, że jedni wygrywają inni przegrywają.
A gadanie typu "ch*owy konkurs.... tyle się namęczyłem, a nie wygrałem" jest bez sensu. Każdy uczestnik biorący udział w jakimkolwiek konkursie musi się liczyć z porażką. Jak ktoś zna siebie na tyle, że wie, że nie będzie umiał się z nią pogodzić to radzę się przerzucić na gry losowe
Ostatnio edytowany przez N-Myron, 2008-06-14, 21:46, edytowano w sumie 1 raz
externalblare, gratuluję, ale skoro twój gatunek, to trance, to żałuję, że nie spróbowałeś reksia zrobić właśnie w wersji trance Faq, zauważyłem, że jak się nie dostałeś na jakiegoś seta, to mówiłeś o układach i znajomościach. Teraz sytuacja tak jakby się powtarza. Naszym SUBIEKTYWNYM zdaniem remix Waveboya był najciekawszy i to jego wybraliśmy. Tu głównie o pomysłowość chodziło. Waveboy moim zdaniem sprawił, że Reksia dało się słuchać i sprawiało to pewną przyjemność . Wg mnie większość remiksów była prawie identyczna. Bardzo liczyłem na kreatywność i próbę ugryzienia tego psa od jakiejś nietypowej strony, na przykład zrobienie chilloutu lub trance'u z tej melodii. Tego niestety zabrakło, a gdybyś postarał się z nim poeksperymentować, to miałbyś pewnie dużo większe szanse na pierwsze miejsce.
W temacie z ankietą jest wyraźnie napisane:
Cytuj:
ostateczną decyzję co do zwycięzców podejmą Administratorzy i Moderatorzy
Ankieta była po to, aby poznać opinie użytkowników i tyle. Zbyt łatwo czymś takim zmanipulować, aby była ona ostateczną wyrocznią.
externalblare, gratuluję, ale skoro twój gatunek, to trance, to żałuję, że nie spróbowałeś reksia zrobić właśnie w wersji trance
uwierz mi - próbowałem... jednak w ostatniej chwili zdecydowałem się na bardziej brzmienia electro z połączeniem stylu Johna Marksa z utworów Insanity czy Carnival (biorąc pod uwagę wcześniejsze analizy, jakie utwory podobają się forumowiczom oraz wpis do regulaminu - pomysłowość)
najprawdopodobniej na następny konkurs już pozostanę w swoim stylu, jaki prezentuje w utworach (remixach) dla DeFrikz "See You" oraz Paul van Dyk'a "Far Away".
Rejestracja: 2007-04-26, 18:33 Posty: 2012 Postawił: 204 piw(a) Otrzymał: 1275 piw(a)
Ulubiony producent: DJs From Mars
Faq, ja byłem skłonny oddać Ci głos (chociaż Twój kawałek nie jest doskonały) ponieważ jestem "handsupowcem", ale inni, którzy się nie znają , mnie przegłosowali . A wybraliśmy te kawałki electro bo były m.in. lepsze technicznie od innych.
Rozumiem Twój gniew, napracowałeś się, liczyłeś na wygraną, a wygrały kawałki, które wogóle Ci się nie podobają. Tak to jest, że jedni muszą przegrać, żeby drudzy wygrali
Ostatnio edytowany przez Qburiuz 2009-10-24, 17:25, edytowano w sumie 4 razy
Mysle ze nie ma co teraz roztrzasac co bylo lepsze, analizowac, bo to bylo zrobione w trakcie glosowania. Jedyne co teraz mozna to podziekowac za miejscem, lub podziekowac i pomyslec ze nastepnym razem mi sie uda.
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum