Forum muzyczne Clubworld.pl - witamy!
Obecny czas: 2012-02-08, 15:16
Zobacz aktywne tematy | Zobacz posty bez odpowiedzi

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Author Wiadomość
 Temat postu: Konkurs I - WYNIKI
PostWysłany: 2008-06-14, 19:12 
Klubowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Piła
Postawił: 332 piw(a)
Otrzymał: 1411 piw(a)
Witam! Mamy 14 czerwiec więc najwyższa pora ogłosić wyniki naszego konkursu :]
Więc bez zbędnej gadaniny przechodzę do rzeczy:

I miejsce - Waveboy

Co do tego nie mieliśmy żadnych wątpliwości.... zdecydowanie najciekawszy ze wszystkich nadesłanych utworów. Ciekawie pocięty sampel z melodią, dobre przejścia, a główny motyw miecie :]

II miejsce - Externalblare

Ciekawa aranżacja, dobre przejścia, dobry master.... wszystko brzmi czysto ;)

III miejsce - James Shereex

Dobrze dobrane sample, oryginalny pomysł, ładne przejścia. Ogolnie pomysłowy kawałek i przypadł nam do gustu :]

Wyróżnienie - Electromasterz

Jeżeli chodzi o 3cie miejsce to mieliśmy mały dylemat: w grę wchodził jeszcze Electromasterz, jednak ostatecznie większą ilość głosów adminów i moderatorów otrzymał remix James'a Shareex'a :)
No, ale w związku z tym, że wybór był naprawdę ciężki postanowiłem, że dodatkowo Electromasterz otrzyma konto na portalu Torrenty.org jako nagrodę pocieszenia :)

Co do pozostałych uczestników: Wasze prace również były bardzo ciekawe, no ale ktoś musiał wygrać... a wybór był naprawdę ciężki ;)

Więc nie poddawajcie sie i czekajcie na kolejny konkurs :]

PS Byłbym zapomniał o nagrodach: o szczegółach zwycięzcy zosatną poinformowani na PW ;)

PzDr.

edit

Zachęcam do zaglądnięcia do ClubWorld'owego FTP'a gdzie również możecie poczytać o naszym konkursie oraz odsłuchać zwycięskie utwory.
Na przygotowanie tego Format poświęcił cały SOBOTNI wieczór, więc należą mu się podziękowania :padam:

Ostatnio edytowany przez N-Myron 2008-06-15, 00:11, edytowano w sumie 4 razy

Profil E-mail Postaw piwo 

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-14, 19:17 
Administrator
Awatar użytkownika

Postawił: 204 piw(a)
Otrzymał: 1275 piw(a)
Ulubiony producent: DJs From Mars
No to po pierwszym konkursie :) Mam nadzieję, że wszyscy są zadowoleni :) Wybór zwyciezców nie był łatwy... N-Myron, masz już pomysł na następny konkurs? :P

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-14, 19:34 
Dziex za wyroznienie i nagrode pocieszenia. No wlasnie, a jak ja "odebrac" ?? :P

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-14, 19:38 
Zasłużony
Awatar użytkownika

Miejscowość: Konin
Postawił: 221 piw(a)
Otrzymał: 1647 piw(a)
kurdde zalogowani nie bylismy i pisze gosc ale to my pisalismy :P

www.myspace.com/electromasterz

Image

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-14, 19:44 
Klubowicz
Awatar użytkownika

Gość napisał(a):
Dziex za wyroznienie i nagrode pocieszenia. No wlasnie, a jak ja "odebrac" ??

N-Myron napisał(a):
Byłbym zapomniał o nagrodach: o szczegółach zwycięzcy zosatną poinformowani na PW

Deejay_Qba napisał(a):
N-Myron, masz już pomysł na następny konkurs?

Jeszcze nie :] Na to jeszcze za wcześnie :P

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-14, 20:37 
leje na takie konkursy... ;/ tyle się człowiek menczył żeby potem wygrała jakaś nutka co nawet master kuleje a na podium był nutki co przejsc wogóle "ni widu nie słychu"

i niby po co była ankieta użytkowników?

a do remixa waveboya. niby jak ciekawie pocioł sample? melo głowne z stopniowym zanikaniem? monotonne to i nic sie nie dzieje a wszyscy się podniecają...
to forum faworyzuje electro(lipne) czy co? się pytam WTF?? o.0

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-14, 20:44 
Rezydent
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno
Postawił: 505 piw(a)
Otrzymał: 563 piw(a)
Tylko mam prośbę. Jak będziecie ogłaszać następny konkurs zróbcie jakiś poważniejszy.

A i mam pomysł na konkurs następny (to tylko propozycja, nie nalegam):
- Zrobić hymn Clubworld.pl
Nagrać jakieś wokale krótkie lub co tam takiego na podobe i puścić wodze wyobraźni naszych użytkowników by działali. :hyhy:

Profil Postaw piwo 

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-14, 21:31 
Music Producer
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Postawił: 460 piw(a)
Otrzymał: 1407 piw(a)
Soft: Ableton 8.0
Gatunki muzyczne: Progressive ^^
Ulubiony producent: Na chwile obecna - Dinka
Faq napisał(a):
a do remixa waveboya. niby jak ciekawie pocioł sample? melo głowne z stopniowym zanikaniem? monotonne to i nic sie nie dzieje a wszyscy się podniecają...

Juz nie placz, bo zazdrosc przez ciebie przemawia... Zachowuj sie chociaz troche pro... Nie poddawaj sie i cwicz... Konkurs ma do siebie to, ze nie zawsze musi byc obiektywny... Ja tam nie moge sie wypowiadac, bo dawno temu sluchalem te utworki, i wedlug mnie i tak lipa z nimi wszystkimi, no ale... Nie bijcie, takie jest moje zdanie i nie chcialem nikogo obrazic

Adam_van_Bass napisał(a):
Tylko mam prośbę. Jak będziecie ogłaszać następny konkurs zróbcie jakiś poważniejszy.

Good idea... Sam bym wzial udzial w jakims konkursie, ale zeby reksia remixowac... No nie zabardzo

Profil Postaw piwo 

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-14, 21:39 
Klubowicz
Awatar użytkownika

Ehhh.... skąd ja to wiedziałem, że się teraz zaczną kłótnie :/ Dobrze, że póki co tylko jedna osoba nie może się pogodzić, że byli lepsi (odpukać)

Faq napisał(a):
leje na takie konkursy... ;/

a czy udział był przymusowy???

Faq napisał(a):
tyle się człowiek menczył żeby potem wygrała jakaś nutka co nawet master kuleje a na podium był nutki co przejsc wogóle "ni widu nie słychu"

Twój kawałek też idealny nie był.... po prostu remixy tamtych Panów bardziej nam przypadły do gustu ;)

Faq napisał(a):

najwidoczniej hands up'y już się przejadły.... z resztą czemu się dziwić? W kółko jeden bass w jednym rytmie, który sobie leci między kick'em.

Faq napisał(a):
i niby po co była ankieta użytkowników?

O tym, że głosy ludzi nie będą brane pod uwagę pisałem w informacjach o konkursie.
A czemu tak jest? Już piszę wyjaśnienie: gdyby od głosów ludzi zależało zwycięstwo to wygrał by ten, któremu udało sie namówić na gg największą liczbę osób do zagłosowania na siebie.

LUDZIE: zrozumcie, że konkursy mają to do siebie, że jedni wygrywają inni przegrywają.

A gadanie typu "ch*owy konkurs.... tyle się namęczyłem, a nie wygrałem" jest bez sensu. Każdy uczestnik biorący udział w jakimkolwiek konkursie musi się liczyć z porażką. Jak ktoś zna siebie na tyle, że wie, że nie będzie umiał się z nią pogodzić to radzę się przerzucić na gry losowe ;)

Ostatnio edytowany przez N-Myron, 2008-06-14, 21:46, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-14, 21:40 
Rezydent
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dno Morskie
Postawił: 186 piw(a)
Otrzymał: 825 piw(a)
Gatunki muzyczne: trance, house, chillout, symphonic metal, wybrana klasyka
Ulubiony producent: Intel
externalblare, gratuluję, ale skoro twój gatunek, to trance, to żałuję, że nie spróbowałeś reksia zrobić właśnie w wersji trance :)
Faq, zauważyłem, że jak się nie dostałeś na jakiegoś seta, to mówiłeś o układach i znajomościach. Teraz sytuacja tak jakby się powtarza. :looka: Naszym SUBIEKTYWNYM zdaniem remix Waveboya był najciekawszy i to jego wybraliśmy. Tu głównie o pomysłowość chodziło. Waveboy moim zdaniem sprawił, że Reksia dało się słuchać i sprawiało to pewną przyjemność :). Wg mnie większość remiksów była prawie identyczna. Bardzo liczyłem na kreatywność i próbę ugryzienia tego psa od jakiejś nietypowej strony, na przykład zrobienie chilloutu lub trance'u z tej melodii. Tego niestety zabrakło, a gdybyś postarał się z nim poeksperymentować, to miałbyś pewnie dużo większe szanse na pierwsze miejsce.
W temacie z ankietą jest wyraźnie napisane:
Cytuj:
ostateczną decyzję co do zwycięzców podejmą Administratorzy i Moderatorzy

Ankieta była po to, aby poznać opinie użytkowników i tyle. Zbyt łatwo czymś takim zmanipulować, aby była ona ostateczną wyrocznią.

Profil Postaw piwo 

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-14, 21:50 
Cytuj:
externalblare, gratuluję, ale skoro twój gatunek, to trance, to żałuję, że nie spróbowałeś reksia zrobić właśnie w wersji trance :)

uwierz mi - próbowałem... jednak w ostatniej chwili zdecydowałem się na bardziej brzmienia electro z połączeniem stylu Johna Marksa z utworów Insanity czy Carnival (biorąc pod uwagę wcześniejsze analizy, jakie utwory podobają się forumowiczom oraz wpis do regulaminu - pomysłowość)

najprawdopodobniej na następny konkurs już pozostanę w swoim stylu, jaki prezentuje w utworach (remixach) dla DeFrikz "See You" oraz Paul van Dyk'a "Far Away".

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-14, 23:21 
Administrator
Awatar użytkownika

Postawił: 204 piw(a)
Otrzymał: 1275 piw(a)
Ulubiony producent: DJs From Mars
Faq, ja byłem skłonny oddać Ci głos (chociaż Twój kawałek nie jest doskonały) ponieważ jestem "handsupowcem", ale inni, którzy się nie znają ;), mnie przegłosowali ;). A wybraliśmy te kawałki electro bo były m.in. lepsze technicznie od innych.

Rozumiem Twój gniew, napracowałeś się, liczyłeś na wygraną, a wygrały kawałki, które wogóle Ci się nie podobają. Tak to jest, że jedni muszą przegrać, żeby drudzy wygrali :(

Ostatnio edytowany przez Qburiuz 2009-10-24, 17:25, edytowano w sumie 4 razy

Użytkownicy, którzy podziękowali za ten post:
Leendisco
 Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-15, 00:31 
Klubowicz

Miejscowość: Gomunice
Postawił: 628 piw(a)
Otrzymał: 2442 piw(a)
Fabio Riberra napisał(a):
Good idea... Sam bym wzial udzial w jakims konkursie, ale zeby reksia remixowac... No nie zabardzo

nom dobrze mówisz, sam bym się pobawił z tym gdyby było... hmm ambitniejsze.

Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-15, 04:29 
Mysle ze nie ma co teraz roztrzasac co bylo lepsze, analizowac, bo to bylo zrobione w trakcie glosowania. Jedyne co teraz mozna to podziekowac za miejscem, lub podziekowac i pomyslec ze nastepnym razem mi sie uda.

Użytkownicy, którzy podziękowali za ten post:
Sonic
 Temat postu:
PostWysłany: 2008-06-15, 08:13 
Zasłużony
Awatar użytkownika

Miejscowość: Konin
Postawił: 221 piw(a)
Otrzymał: 1647 piw(a)
Ten pomysl z hymnem nie jest zly ale chyba nie wypali :/
Jakie niby materialy bysmy do niego mieli dostac??

www.myspace.com/electromasterz

Image

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  Strona 1 z 2
 [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]