Temat postu: Re: Jak "wypromować" swoją twórczość?
Wysłany: 2010-03-02, 22:58
Rejestracja: 2008-09-13, 11:06 Posty: 926 Miejscowość: HS Land Postawił: 450 piw(a) Otrzymał: 660 piw(a)
Soft: FL Studio 9.0.3
Gatunki muzyczne: Hardstyle & Symfonia
Ulubiony producent: Max Enforcer, Fusion Team and Italio HS
ANDIS08 napisał(a):
No z tymi samplami to bym się nie spodziewał... Rozumiem gdy ktoś wycina poszczególne przejścia itp z czyjegoś utworu ale żeby pojedyńcze sample? Wątpie żeby ktoś się doczepił i potem był w stanie udowodnić czy kupiłem czy ściągnąłem je z jakiegoś nielegalnego źródła
Ciekawe jak Tobie to udowodnią, mogłeś przecież sobie wykręcić i wy edytować. To jest raczej taka przestroga na "dzieci", za dużo shitów jest wydawane w ostatni czasy, byle jakie labele ... Duzo takich propagand w internecie jest by choć trochę to zachamowac
ANDIS08 napisał(a):
A jak wygląda sprawa z podpisywaniem umów w przypadku gdy ktoś nie jest pełnoletni?
Wydajesz i nie przejmujesz się . Szczerze mówiąc zadko sie spotykałem by w umowach pytali się o wiek. Jeśli już jest takie coś , to niech opiekun/opiekunka Ci machnie podpis ;p
ANDIS08 napisał(a):
"chociaż jednak nawet tutaj funduszy muszisz troche mieć Takie realia , nie masz kasy ... nie ma cie " <--- jak mam to rozumieć (tak w przybliżeniu)?
Myslę ze chodzi tu o remixerów lub kase na vocalistów/vocalistki
Nie bierz wprost do siebie tych uwag, ponieważ to sa moje osobiste spostrzeżenia
Btw: Enrico dzieki za up, bede miec co robic w łózku
_________________ "Nie wierzysz w swoje możliwości ? To uwierz bo każdy jest wyjątkowym człowiekiem" "This is what I love, and can't stop lovin"
Mysle, ze przy obecnych realiach muzycznych w Polsce zaistniec ciezko, ale mozna samemu w sieci dosyc skutecznie sie promowac. Jak potrafisz wykorzystac mozliwosci spolecznosciowek, stworzyc dobry wizerunek w sieci i masz ciekawy pomysl na promocje swojej muzyki to owszem, da sie. Da sie nawet dobrze sprzedac ta muzyke nie angazujac nikogo poza Toba, przez np. TXT402.com z pomoca profilu Myspace. Tylko oprocz tego trzeba miec co pokazac A z tym tez ciezko czasem
_________________ jeżeli kochasz, czas znajdziesz zawsze, nie mając nawet ani jednej chwili Doda antytalent, Mandaryna antytalent, g**** w tym kraju sprzedaje się wspaniale...
Temat postu: Re: Jak "wypromować" swoją twórczość?
Wysłany: 2010-06-21, 22:21
Rejestracja: 2008-10-31, 10:21 Posty: 437 Miejscowość: Śląsk/Tychy/Międzyrzecze Postawił: 349 piw(a) Otrzymał: 718 piw(a)
Soft: FL Studio 9.5
Gatunki muzyczne: Electro/House, Fidget/House, Minimal/Techno, Dubstep
Ulubiony producent: nieważny wykonawca, ważne jest przesłanie utworu...
zonk, wiem, że tam jest ale nie będe kupował ebooka dla jednego arta a w wersji demo jest on okrojony
_________________ jeżeli kochasz, czas znajdziesz zawsze, nie mając nawet ani jednej chwili Doda antytalent, Mandaryna antytalent, g**** w tym kraju sprzedaje się wspaniale...
Na pewno pomagają w tym różnego rodzaju konkursy muzyczne. Teraz na przykłąd mozna spróbowac tutaj www.scena.machina.pl Do wygrania jest nagranie płyty i 100 tysięcy złotych.
Zarejestrowani użytkownicy: Draillaordign, Google [Bot]
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum